Kolbászos paprikás krumpli - ahogy mi szeretjük

2013.11.09 12:26
krumpli (étkezők számától függő mennyiségben)
4-5 teáskanál őrölt paprika
víz
oliva olaj
2 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
virsli (étkezők számától függő mennyiségben)
Puszta debreceni (
étkezők számától függő mennyiségben)
füstölt kolbász (én fél szálat használtam, hentestől)
só, bors, kis őrölt kömény, ételízesítő ha kell (lehetőleg BIO)
friss kenyérrel tálalva
 
A hagymákat megtisztítottam, felaprítottam, majd az olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam az őrölt pirospaprikát, majd elkevertem vele. Beletettem a darabokra vágott debrecenit és a kolbászt, és felöntöttem vízzel. Beletettem a kockára vágott krumplit, és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Ha majdnem teljesen kész, mehet bele a virsli. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük, majd készre főzzük.