Kolbászos paprikás krumpli - ahogy mi szeretjük
2013.11.09 12:26
krumpli (étkezők számától függő mennyiségben)
4-5 teáskanál őrölt paprika
víz
oliva olaj
2 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
virsli (étkezők számától függő mennyiségben)
Puszta debreceni (étkezők számától függő mennyiségben)
Puszta debreceni (étkezők számától függő mennyiségben)
füstölt kolbász (én fél szálat használtam, hentestől)
só, bors, kis őrölt kömény, ételízesítő ha kell (lehetőleg BIO)
friss kenyérrel tálalva
A hagymákat megtisztítottam, felaprítottam, majd az olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam az őrölt pirospaprikát, majd elkevertem vele. Beletettem a darabokra vágott debrecenit és a kolbászt, és felöntöttem vízzel. Beletettem a kockára vágott krumplit, és annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Ha majdnem teljesen kész, mehet bele a virsli. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük, majd készre főzzük.