Kolbászos, paradicsomos Penne
Gyors, finom, és occsó. :-)
2 főre:
fél közepes hagyma kicsire kockázva
1 duci foghagyma
kb: 20 deka házi - puhább - kolbász, vagy minőségi grillkolbász (én utóbbit használtam most, fokhagymás Nádudavarit 96% hússal)
kicsire szeletelve
kb: 40 deka friss paradicsom (magyar), vagy 1 minőségi paradicsom konzerv (darabolt)
1 jó deci száraz vörös bor
bazsalikom ízlés szerint
himalájai só, bors ízlés szerint
kb: 20 deka penne/fő (teljes kőrlésű, vagy BIO ha van rá mód)
oliva olaj
1 ek. reszelt parmezán (elhagyható)
egy kevés darált chili (elhagyható)
Menet:
Hagymákat olajon üvegesre pirítottam, majd mehet rá a kolbász. Lehet pirítani azt is utána. Só, bors. Ha megvagyok, akkor (ha paradicsom, lobogó vízbe rakom kicsit, bemetszem a héját, így könnyen lejön, és darabolva adom a cucchoz) mehet a paradicsom konzerv a kajához. ha felforrt, hozzáadtam a bazsalikomot, még egy kicsit hagytam, közben kifőztem a tésztát is. Bele a chili, és rá a sajt :-)
Ló étvágyat :-P