Krémsajtos Tagliatelle al dente, csirkemellel, és pirított gombával gluténmentesen
Max 30 perc az előkészülettől, a tálalásig. Gyors, finom, és laktató! Magyarul, qrva praktikus :-)
Hozzávalók 2 személyre:
250 g Tagliatelle (esetünkben kukoricatésztából)
fél csirkemellfilé nagyobb kocákra vágva
kb: 15-20 deka bébicsiperke - vagy olyan gomba amit akarsz
2 gerezd fokhagyma áttörve
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
2 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt - vagy amit szeretnél
Só, bors (én tekertem bene füstölt sót is)
5 kanál tésztafőző lé, vagy alaplé ha van.
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só, és olaj nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, átforgatjuk és 5-10 perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 5 evőkanálnyi főzővízzel a krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és finish. Lehet raki rá egy kis parmezánt. Csak jobb lesz tőle :-)