Krémsajtos Tagliatelle al dente, csirkemellel, és pirított gombával gluténmentesen

2018.01.06 14:24

Max 30 perc az előkészülettől, a tálalásig. Gyors, finom, és laktató! Magyarul, qrva praktikus :-) 

Hozzávalók 2 személyre:

 

250 g Tagliatelle (esetünkben kukoricatésztából)
fél csirkemellfilé nagyobb kocákra vágva
kb: 15-20 deka bébicsiperke -  vagy olyan gomba amit akarsz
2 gerezd fokhagyma áttörve
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
2 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt - vagy amit szeretnél
Só, bors (én tekertem bene füstölt sót is)
5 kanál tésztafőző lé, vagy alaplé ha van.

 

A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só, és olaj nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát, átforgatjuk és 5-10 perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 5 evőkanálnyi főzővízzel a krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és finish. Lehet raki rá egy kis parmezánt. Csak jobb lesz tőle :-)

 

Hozzávalók 2 személyre
 
250 g farfalle vagy penne
200 g csirkemell
200 g bébicsiperke
2 gerezd fokhagyma
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
Só, bors
 
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. 
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott 
csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 
gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra 
vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a 
krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.Hozzávalók 2 személyre
 
250 g farfalle vagy penne
200 g csirkemell
200 g bébicsiperke
2 gerezd fokhagyma
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
Só, bors
 
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. 
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott 
csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 
gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra 
vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a 
krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.Hozzávalók 2 személyre
 
250 g farfalle vagy penne
200 g csirkemell
200 g bébicsiperke
2 gerezd fokhagyma
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
Só, bors
 
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. 
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott 
csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 
gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra 
vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a 
krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.Hozzávalók 2 személyre
 
250 g farfalle vagy penne
200 g csirkemell
200 g bébicsiperke
2 gerezd fokhagyma
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
Só, bors
 
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. 
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott 
csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 
gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra 
vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a 
krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.Hozzávalók 2 személyre
 
250 g farfalle vagy penne
200 g csirkemell
200 g bébicsiperke
2 gerezd fokhagyma
1 reszelésnyi szerecsendió
1 nagy csipet szárított rozmaring
1 csokor petrezselyem
1 db 100 g-os tömlős natúr krémsajt
Só, bors
 
A gombákat félbe vagy negyedbe vágjuk és egy száraz, tűzforró serpenyőben só nélkül jól lepirítjuk, félretesszük. 
A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, közben pedig a serpenyőbe nyomunk 2 ek étolajat és a falatkákra vágott 
csirkemellet sóval, borssal, rozmaringgal és szerecsendióval jól átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a 
gombát, átforgatjuk és egy perc múlva belenyomjuk a krémsajtot. Összeforgatjuk az egészet, majd rászórjuk a finomra 
vágott petrezselymet, végül az időközben pont al dentére készült tésztát leszűrjük és 4-5 evőkanálnyi főzővízzel a 
krémsajtos-gombás alapra dobjuk. Összeforgatjuk és kéééész.