Krumplibere, tócsi, cicege, ki hogy ismeri... tejföllel
Nos, mielőtt piacra mentem reggel KisGazzal, feltettem a csirkét lassú lángon főni leves alapként. Mire hazaértem, sz*rrá főtt a hús (mi jó volt, mert lemálott a csontról) amúgy az egész levest sikerült főzelékké főznöm. :-) Nade mellé a tócsika. Kb: másfélkiló krumplit vettem hozzá, és nagyjából fél kiló teljes kiörlésű lisztet tettem bele. Vágtam a cuccba egy közepes lila hagymát, tettem bele borsot, sót (himalájait), féldeci vizet, és két evőkanál tejfölt (Cserpest), és egy kis fokhagyma sót. (azért sót, mert így az íze jobban eloszlik mintha fokhagymát vágtam volna bele).
Én nagyobbra daráltam a krumplit, azért látszik szálasabbnak. Összekevertem a ledarált, vagy reszelt burgonyát egy nagy lábosban liszttel, és a fent felsorolt dolgokkal. Bő olajban kisütöttem, és majdnem mindet megettük :-) Az összetevők természetesen nagyon eltérőek lehetnek, ki hogyan szereti. Ha valaki nem szeretné nyersen megkóstolni az alapanyagot, akkor egy kicsit ki lehet sütni,és esetleg utólag is pótolni az elmaradott összetevőket. Én úgy szeretem, ha a külső része kicsit ropogósabb, és a belsője lágyabb. Tudom olyan elsőre, mint "egy félig lerágott tüdő" (b.nőm után szabadon :-) )