Krumplileves egy kis extrával

2017.08.02 18:05

Na ezentúl csak így.... :-P 

Hozzávalók:

10 dkg bacon kockázva
1 db vöröshagyma kockázva
1 nagyobb gerezd fokhagyma törve
2 db sárgarépa karikázva
2 db fehérrépa
3-4 db nagyobb krumpli kockázva
1 teáskanál pirospaprika
2 db húsleveskocka
majoranna izlés szerint
himalájai só, őrölt bors
5-6 db virsli (nem mindegy milyen, mert eléggé befolyásolja a leves ízét) karikázva
petrezselyemzöld

 

Elkészítés:
Egy fazékba tegyük bele a bacont, és kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket, és kevergetve pároljuk pár percig. Pár perc párolás után szórjuk meg a pirospaprikával, ízlés szerint majorannával, majd keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a húsleveskockát. Forraljuk ki, majd szép lassan főzzük a zöldségeket félpuhára. A félig megfőtt levesbe tegyük bele a kockára vágott krumplit és az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután addig főzzük, hogy a krumpli is megpuhuljon, majd adjuk hozzá a felkarikázott virslit. És kész :-)