Lebbencs leves
Gyors és finom leves, akár előételnek, pogácsával akár főételnek is, minimális összetevőkkel. Ami szükségeltetik: Egy teás kanál házi zsír, 10-15 deka füstölt szalonna, vagy sonka (akár a maradék füstölt zsíros rész is ha félretesszük, én pl. ilyenkor használom fel), nagy kockás levestészta, ki mennyit szeretne bele rakni, én a sűrűt szeretem (személy szerint én a lebbencs tésztát nem komálom, mert nem lehet kilapátolni a tányérból. Mindíg lecsúszik a kanálról...), egy kisebb vöröshagyma, kis só, bors, és egy marha, vagy erőleves kocka. Kis kockára vágott szalonnát zsíron üvegesre pirítom, majd hozzáadom a hagymát, és fedő alatt alacsony lángon párolom. Ha már van egy kis zsirdék, akkor a tésztát szárazon beleöntöm, és kevergetés mellett párolom a többivel. 5-10 perc után adok hozzá őrölt pirospaprikát, kavarok rajta egyet, és felöntöm vízzel. Belepakolom a kockára vágott krumplit, és készre főzöm. Lehet tálalni :-)