Lecsós aprópecsenye
Kb. 2,5 óra, de megéri. Egyszerű összerakni, csak finom, minőségi alapanyagok kellenek hozzá :-)
Lássuk: 5 főre
1.2 - 1.5 kg sertéscomb (nem nagyüzemi) nagyobb kockákra vágva
20-25 deka kenyér, vagy zsírosabb kolozsvári füstölt szalonna (nem nagyüzemi) vékonyra csíkozva
4-5 vöröshagyma (félbevágva, szeletelve)
1 csokor újhagyma (karikázva)
4-6 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
4 nagyobb paradicsom (kicsire kockázva)
2 nagyobb paprika (kicsire kockázva)
1 fél kápia paprika (kicsire kockázva)
fél, 1 dl fehérbor
só, bors, porkömény, majoranna, (mind ezek izlés szerint)
1 ek őrölt paprika
2-3 babérlevél
ha kell, egy kevés víz, vagy alaplé.
Sültkrumpli, vagy rizs.
Az összes szalonnát zsírjára kell sütni, utána a húst megkapatni benne - fehéredésig. Egy tepsibe mehet a cucc, és a tetejére a hagymák 2/3-a, és a babérlevelek. Fólia/fedő, és puhulás akció sütöben 200 fokon. Hústól függően mennyi idő telik el, de kb. fél óra múlva a rakhatod hozzá a paradicsom, paprika kombót. Fűszerezés, fólia rá, és újabb 45-60 perc TV nézés. Eztán mehet a fehérbor, és a maradék hagyma (nyilván közben keverünk rajta). Ha kell, fűszerezzél, ha nem, várd míg elkészül. Mert elkészül, és így néz ki: