Magyaros csirkeragu tócsnival
Finom lett na! :-)
1 csirkemell filé csíkozva
kb. 10 dkg csirkemáj kockázva
3 vékony szeletzsírosabb füstölt szalonna
kb. 5-10 dkg zöldborsó (ízléstől függően)
kb: 2 ujjnyi vastag csípős kolbász kicsire szelve
1 nagyobb gomba (mind1 milyen) szeletelve
fél sárgarépa (tapsihapsis, nem a vizes vastag szörny) vékonyan csíkozva
fél fehér hagyma vékonyra csíkozva
1 tk. sűrített paradicsom
1 tk. fűszerpaprika
2 tk. darált kápia paprika (BIO) ha nincs normáis paprika, vagy fél kápia kockázva
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ha kell, sűrítéshez mehet egy kis teljes kiőrlésű liszt.
Tócsni recept tőlem: (a mennyiség függ a személyek számától)
https://marczygastro.webnode.hu/news/tocsni-hrabal-modra/
A szalonnát zsírjára kisütjük.
A hagymát a szalonnához adjuk.
A vágott répával összepirítjuk.
Beletesszük a csíkokra vágott paprikát, a csirkemell csíkokat, a kolbászt, a sűrített paradicsomot, és az őrölt paprikát.
Ha fehér a hús, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, gombát.
Amikor megpuhultak, zöldborsót.
Kóstolás, és ami fűszer kell, még mehet bele.
Asszem kész...