Májas, gombás csirkemell

2018.03.26 19:32

2 db csirkemell filé
3 vastagabb szelet bacon
1 ek kacsazsír (vagy libazsír, sertészsír)
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb: 20 dkg gomba
kb: 30 dkg csirkemáj
kb: 20 dkg zöldborsó
1 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
1 teáskanál őrültpaprika
ételízesítő ízlés szerint
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint

Menetrend:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 1 ek zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután rádobjuk a felaprított bacont, utána a húst, sózzuk, borsozzuk. Főzzük fedő alatt egy kicsit. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával. Had főjön tovább. Mehet utána a felszeletelt máj, még főzzük még kicsit,  majd a felszeletelt gomba is belekerül. Lehet még fűszerezni ha kell, ha nem, rizzsel, vagy vajas törtkrumplival tálaljuk. :-)