Marhavadas
Most, hogy az előbb szar volt a szerver, és mindent amit írtam kitörölt, kezdem újra...
Szóval. Marha jó vadast főztem, marhából :-)))))) Szerencsém volt a hússal, mert baromi hamar megpuhult (köszönet érte a hentesnek - Koroncói húsbolt győrújbaráti mintaboltja). Amit én felhasználtam: Marhahús (nálam elég volt 2 főre kb: 30 deka, de lehet röfiből is), 3 közepesen nagy sárgarépa, 2 közepes fehérrépa, 2 babérlevél, egy kb: fél centi vastag zeller - gumóból, 1 közepes v.hagyma, 2 közepes fokhagyma, kis kakukkfű, majoranna, 1 kis pohár tejföl, egy fél tubus (150g-os) mustár (ez utóbbi 2 tétel egyéni izlésnek megfelelő adag), tészta, kis olaj. A zöldeket apró kockákra vágtam, és egy lábosban babérlevéllel fedő alatt - annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket - szó szerint sz*rrá főztem. (a vizet pótoltam ami elfőtt) Amíg ők elvoltak, hosszúkásra vágtam a húst, olajon a hagymákat megdinszteltem, és elkezdtem fedő alatt megdolgozni a húst is. A zöldségkombót mikor már szétfőtt babérlevél nélkül botmixerrel szétdózeroltam (én nem túl pépesre, de izlés dolga). Félreraktam a tűzről, és akkor adtam hozzá a húshoz, amikor az már majdnem teljesen megfőtt. Ráöntöttem a pépet a húsra, belekevertem a tejfölt, és a mustárt. Hagytam őket kis lángon egybekelni :-) Kifőztem a tésztát, és megtáplálkoztuk. Na jó azért maradt másnapra is :-) Sokan teszenk bele cukrot, és citromot is. Szerintem felesleges bele, de ez is izlés, és megszokás dolga.
A kép azért más, mert a karácsonyra kapott új telómmal csináltam :-)