Mediterrán csirkemell, medvehagymás sajtmártással, és BIO rizzsel.
2014.04.26 13:46
Cíííkééhez:
Végy egy tanyasi/házi/nem tápon nevelt/nem szeméttel etetett/nem ketrecben tartott csirkemellet. Vagy egy felet...
NA most, hogy túljutottál az első - és egyben legnagyobb feladaton, írom mi kellhet még a kajához.
Fűszerek: (Saját összeállítás alapján)
Kb: 1 kk. zsálya (morzsolva), 1 kk. koriander (törve), 1 csipet kakukkfű, oregánó, bazsalikom (morzsolva), 1 kk. piros őrölt
paprika, egy apróra vágott friss fokhagyma, kevés himalájai só, őrölt bors, és egy kevés vékonyra szelt újhagyma.
Nagyjából 2 evőkanál olivaolaj.
A menők mozsarat, és húsklopfolót használtam a koriander töréséhez. A mozsárban nem gurul szét, (nem is túl izgalmas így), míg a vágodeszkáról lehet vadászni a kis koriander golóóókat :-) Amúgy sincs mozsaram :-)
Sajtmártáshoz:
Az itt leírtak alapján készítettem, csak raktam bele medvehagymát, és füstölt sajt került a cucchoz.
Mellesleg, tökmind1 milyen sajkrémet teszel bele, lényeg, hogy minőségi legyen.
A csirkecsöcsöt felcsíkoztam, és pár órába a fűszerkeverékbe tettem pihizni. Eztán beleraktam egy tapadásmentes lábosba, és lassú tűzön fehéredésig pároltam, majdan feltekertem a hőfokot, és kicsit megpirítottam a husit. Tálaltam a rizzsel, és a sajtmártással. Természetesen a rizsemen megtalálható, az elmaradhatatlan kurkuma is :-)
Első ránézésre a sajtmártás úgy néz ki, mit egy jó italozás utáni felül távozó végtermék de hidd el, állati finom lett :-)