Medvehagymás sertéscomb vadrizzsel
A mai ebéd, a gyorsaság jegyében telt. Sajnos frissen csak idény kaja... Az összetevők listája elég rövid: sertéscomb (vagy más falatok), kevés oliva, medvehagyma, só, bors, rizs. (great lakes wild mix www.riceland.hu/termek.html)
Én pácoltam, de nem szükséges. Szóval csíkokra vágtam a húst, hosszában félbe a medvehagyma leveleket (nemtom pontosan, 12-15 között használtam kb: fél kiló húshoz), majd felszeleteltem, és olivával meghintve, sózva, borsozva fél napra a hűtőbe raktam. Pác nélkül a szitu ugyan ez. Oliván a hagymát, és a húst egyszerre összepároltam. Kifőztem a vadrizst (kb: 25 perc), és tálaltam. Pár friss levelet téptem rá frissen, és kész :-) A friss, egy órás kaja.