Mexikói rakott marha
Őőőő a név kicsit kétértelmű lehet, de a kaja annál jobb :-)
Gondoltam, ha már nem tudunk megszökni Mexikóba, akkor próbálok onnan valamit csinálni. Nem túl bonyorult a kaja, egész hamar meg is van, csak
Győrben (*!%#* meg) a 4. üzletben találtam hozzá réteslapot.... Minden xarral töltöttet lehet venni, de üreset nem...
Kell hozzá jó magyar marha darálva, de legyen úgy nagyjából fél kiló (nagyjából négy főre), pár kanál oliva olajjal megborítva.
1 kicsinyke répa, fehérrépa, zeller egy fél hagyma, 2-3 fokhagyma apróra vágva.
Himalájai só, őrölt bors, kakukkfű, petrezselyem, és még nagyjából 1 tk. őrölt zsálya is.
A 3 db. paradicsomot ki ne hagyd felkockázva, és legyen nálad kb: 15 deka vaj (olvasztani), és úgy kb: 5 deka extra csípős szárazkolbász darabolva.
Fontos, hogy legyen nagyjából 15 deka mozzarellád is, és valami amit majd a tetejére reszelsz (tök mindegy milyen sajt)
Ami a legfontosabb, chili paprika! Ugye nem Mexikói kaja az, ahol nem lángol a képed! :-)
Eszti nem szereti az erőset, ezért csak kb: fél kk. őrölt chilit tettem az egészbe. (Az enyémet megszórtam utána :-P)
A táplálék elkészítésének menete.
Fogjuk a darált emlőst, és olajon megpárolgatjuk, miközben a zöldeket mikro kockákra vagdossuk. Mehet rá a só, bors, a kakukkfű. Ha már van kis lé a cucc alján, mehet hozzá az összes zöldség, és a paradicsom, meg a zsálya is. Mikor összefőtt az egész cucc, lehet utóízesíteni. (elbír még kukoricát, babot, és minden olyan zöldet, amit nagykalapos barátaink oly messzi országban használnak) A megolvasztott vajjal egy tűzálló tányért kikentem, és belegyűrtem a réteslapot, ide is egy kis vajat, majd rá egy adag húsos cuccot, mozarella sajt egy réteg, réteslap, vaj, húsos cucc, sajt, és még egy réteg mindenből. A teteje réteslap, vaj, és reszeltem rá sajtot (nekem parmezánom volt). Mehet az előmelegített sütőbe lefedve úgy 200 fokon. Később a fedő le, és lehet pirítani. A végeredmény, egy izgalmas ízvilágú rakott kaja :-P :-)