Minestrone leves 2.0

2018.01.09 20:07

Konkrétan sokféle képpen elkészíthető leves, és Olaszországban, is régiónként változik.

Én most így csináltam:

2 db sárgarépa 
2 db petrezselyemgyökér, vagy paszternák
Kevés zellergumó
Kegy kis friss halványító, vagy szárzeller
Fél cukkini (kisebb)
Fél karalábé
2 közepes barna csiperke
1 marék petrezselyemzöld
1 kis paradicsomkonzerv
2 BIO leveskocka, vagy alaplé
Himalájai, vagy kősó, őrölt bors,

izlés szerint:
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoranna
parmezán (elhagyható)

 

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket szalonnával együtt. Szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a póréhagymát. Eztán a paradicsomot (én egy kis konzervet raktam bele), kis pirítás után rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, vagy alaplével hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, mehetnek a leveskockák, és fedő alatt főzzük. Én a végén, kb 10 perccel a vége előtt raktam bele még szárzellert, így ropogós maradt.
Parmezánnal a tetején tálalhatod is :-)