Minestrone leves sok zölddel
2013.10.12 16:49
Egy olasz leves, amit igazából baromi sokféle képpen meg lehet csinálni. Én így csináltam:
Hozzávalók:
1 szál újhagyma karikázva
2 gerezd fokhagyma összevágva
3-4 sárgarépa kockázva
kb: 15 deka fülstölt szalonna, vagy sonka
fél zellergumó kockára vágva
egy kisebb karalábé kockázva
1 közepes fej krumpli kockázva.
1/4 kelkáposzta összevágva
1-1.5 evőkanál paradicsomsűrítmény
2 liter húslé (lehet kockából is - én a biot ajánlom)
só, bors, petrezselyem, bazsalikom, babérlevél
kb: 5-10 dkg makarónit tészta
reszelt sajt
lehet még turbózni vajbabbal, cukkínivel, bár nem ajánlom, de cukorral is.
Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát/sonkát, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, az újhagymát és fedő alatt pároljuk kicsit. Közben 2 liter vízben 2 kockát belefőzök, és a szalonnás cuccra borítom. Pár perc után mehet bele az összes zöldség. Fedő rá, és had főjjenek. Fűszerezzük, a végén egy adag petrezselymet belefőzök, a másikat tálaláskor szórom a tányérba. Mikor majdnem kész, beletolom a tésztát.
Reszelt sajttal tálalom.