Mustáros csirkemell, karfiol lepénnyel.

2017.01.28 12:34

Egy kiadós, de nagyjából másfél óra alatt elkészült kaja :-)

Na a tartozékok a következőek:
Fél filézett csirkemell egészben (hentestől)
Fél lilahagyma karikázva
3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
8-10 karika minőségi házikolbász 
1 teás kanál mustár
egy kevés kakukkfű
frissen őrölt tarkabors, himalájai só
1 teavaj

Lepényhez:

kb: 20 deka karfiol apróra vágva, vagy aprító gépben trancsírozva
Nagyjából 5 deka minőségi!!! sajt (amit szeretsz) reszelve, vagy apróra kockázva - én egy Dán sajtot használtam
1 tojás felverve
Kevés bors 
(Opcionális: hagyma kockázva, fokhagyma granulátum, vagy egy egész áttörve, zöldfűszerek stb kinek mi az izlése)

 

Nya. Tepsit vajjal kikentem, beleraktam a mustárral bekent csirkecsöcsöt középre, és köré szórtam a holdudvart. (hagymák, kolbász). Tetejére egy kis kakukkfű, és bors, fólia alatt kb: 30-40 perc, 150 fokon mehet a sütőbe. Néha fordítottam rajta, és bekentem a pecsenyelével.

Amíg elvolt magában a husom, megpároltam kevés vizen a karfiolt egy kis sóval behintve. Tojást felverve, egy kis bors mehet bele. A reszelt/darabolt sajt melé beleöntöttem a párolt karfiolt, és hegyé a tojást. Jól összekevertem, és hagytam pár percet. Vagy tapadásmentes tálba, vagy sütőapírra kiöntheted a masszát (sütőpapíron sanszos, hagy kicsit leég az alja), és egyforma vastagságra el kell teríteni. Utána mehet a sütőbe a hús mellé. Húsról fólia le, és had pirulgasson. Én szeretem, ha ropog a kolbi és a hagyma is. Kb: 20 perc kell a lepénynek is, ha már barnul, akkor ki lehet venni. A tálra mehet egy kis reszelt torma, csak az íze kedvéért, és mert állítólag csodaszer :-) Friss petrezselyemmel megszórhatjuk, és ha marad, a pecsenye levet is is nyakába önthetjük :-) Ettől tuti nem nő a fenék :-) 

Na és valahogy így néznénk ki :-) Ló étvágyat :-P