Mustáros-fokhagymás mártásban sült sertéscomb

2013.12.24 15:11

Sertés, csirkemell, comb ki mit szeret.
Vaj (sütő kikenéséhez)
2 kis tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb, vörös/lilahagyma
1 púpos evőkanál mustár
ételízesítő egy kevés
kevés oliva
pici bors
kb. 20 deka sajt (én füstöltet használtam, pikánsabb lett az íze)


Összekeverjük a tejfölt, a mustárt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A húsokat bekenjük vajjal, majd a tepsit is, a husikat pedig szósszal. Rátettem a karikákra szelt hagymát. Tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük. Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül pirosra sütjük. Én a legvégén még tettem rá sajtot, így az csak megolvadt. Himalájai rizzsel táltaltam, rá egy kis kurkumát :-) Gyors, és finom kaja :-)