Narancsos Csirke könnyen, gyorsan

2014.02.09 12:31
Csirkecomb, vagy csirkemellfilé, vagy a kettő vegyesen :-)
2-3 dl tejszín (hús mennyiségétől függően)
kb: 1 dl narancslé 100%-os (vagy frissen facsart narancs)
kb: 1 evőkanál mustár
1 nagyobb narancs cikkekre szedve (és kevés narancshéj)
só (himalájai, vagy finomítatlan étkezési), kis bors
pici olaj (a tepsi kikenéséhez)
 
A csirkecombokat egészben, mellet szeletekre elvágva sózzuk, borsozzuk. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára pirítjuk, (ekkor rakjuk bele a szeletekre szedett narancsot, és narancshéjat) közben forgatjuk a húst, hogy mindenhol barnuljon. Vadrizzsel tálaltam, rajta a nélkülözhetetlen kurkumával :-) Mellé természetesen 100%-os narancslevet, vagy 2%-os citromos/narancsos sört tudok ajánlani :-P