Olaszos Paradicsomleves
2013.10.05 21:32
30 dkg érett paradicsom vagy paradicsom konzerv
1 kis sűrített paradicsom
1 kisebb fej kaliforniai paprika
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves (2 húsleves kockából)
1/2 dl olívaolaj
kagylótészta
sajt
fűszerek: petrezselyem, bazsalikom, oregánó, rozmaring, bors
A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját lehúzzuk (pár percre forróvízbe mártva könnyen lejön), vagy a paradicsomkonzervet felkockázzuk, (lehet venni eleve felkockázottat) és a sűrített paradicsommal a raguhoz adjuk, (ez akkor kell, ha híg lenne a leves, vagy ha nem olyan érett a paradicsom) felöntjük a levessel, és 2-3 percet forraljuk. Mixerbe tesszük vagy botmixszerrel leturmixoljuk, majd belefőzzük a tésztát. Mielőtt levennénk a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel, hogy azok íze megmaradjon. Reszelt sajttal tálaljuk. Teljesen természetes, "E" vitamon nélkül :-)
Sajttal tálaljuk :-)