Olaszos paradicsomos tészta - saját recept kreálmány

2015.01.07 20:00
Történt vala, hogy meló közben qrva éhes lettem, gondoltam tök jó lenne valami paradocsomos dolog, ami gyorsan elkészül. Pont kapóra jött, hogy a párom palacsintát készült csinláni, így a tésztával nem kellett bíbelődöm. :-) Gondoltam, összedobok  valamit fejből, ami nagyjából összepasszol. A gombát simán elbírja (bármit csak ne csiperkét), csakogy asszonyság nem komálja. Legközelebb fogja, mert nem lehet kiválogatni :-P
Mellesleg, még mindig tök jó ez a szám:
 
Meg ez is :-)
 
'Szal. Kb: 2 főre (só nem kell!! )
 
1 olasz paradicsom konzerv (Mutti, Cirio) - darabolt (Polpa felirattal) kb: 350g. Nem a legolcsóbb, de baromi finom.
egy fél lilahagyma
2 duci gerezd - lehetőleg magyar - fokhagyma zúzva
kb: 5 deka MINŐSÉGI sonka (min 90% feletti hústartalommal)
oliva olaj
parmezán reszelve
nagyjából egy csapott e.k. oregánó   
őrölt fehérbors izlés szerint, 
kb: 1 kk. szárított zeller  
 
A téma ott kezdődik, hogy a kicsire gányolt hagymát oliván megdinszteltem. (aki nem szeretni a fokhagyma ízt tulságosan, most mehet bele az is). A sonkát apróra vágtam, és beledobáltam a hagyma mellé, és pirongattam. Majdan mehet bele a paradicsom konzerv. Ha már összemelegedtek, lapátolhatjuk  hozzá a fűszereket - jelzem, én most tettem fele a fokhagymát összezúzva. Aki szeretne, tehet most is hozzá egy kis olivát, hogy jobban csússzon :-) Ha nincs palacsinta, akkor ki lehet főzni a tésztát (vagy sok tojásosat, vagy minőségi durumot). Gyors, finom, és finom :-P Én most egy 2014-es BIO Dobosi Kékfrankos Rozé-val gurítottam le. (Ez itt a raklám helye), ami természetesen megvásárolható a Borbarátok boltjában:
 
Khmmm.. Őőőő... Megettem az összes szószt... :-)
 
Készül a palacsinta tésztám :-P (Eszti mondja: Méltán világhíres palacsintám :-)))   )
 
A végeredmény :-) Ááááááá istenkirály :-P