Pácolt, savanyú káposztás tarja

2015.06.18 18:46

Hááát ettől lehet forgolódni éjszaka! :-) Nem tudom, hogy lehet-e még fokozni, én is csak negyed tepsivel tudtam megenni :-P
Norbi Update 4! :-)
Kb: 1,5 óra alatt megvan, és a pácolás is max 15 perc!

Ami kell a páchoz:

kb: 1 dl olívaolaj
2 tk. Dijoni mustár (BIO)
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 kevés őrölt bors
1 kevés kakukkfű
1 ek. Worchester szósz
kb: 3 ek. kechup (BIO)
1, vagy 2 nap a hűtőben :-)
 
1 nagy doboz savanyú káposzta, (nagyjából 80deka)
4 szelet kb: centi vastag tarja hentestől!!!!! (nem ipari hulladék a multiból)
kb: 40 deka szalonna hentestől!!!
Nagyjából 20 deka kolbász hentestől!!!
Azért hajszolom a hentestől való vásárlást, mert a multis húsnak, szalonnának, sem íze, sem bűze. Nagyon finom a gyulai kolbász is, de ér-e 4-5000 Ft-ot kilója... Én azt a minőséget megveszem FRISSEN olcsóbban. A hús, és szalonna lehet valamivel drágább, de annyival finomabb!
 
No a folyamat ábra a követező:
Hús pácol, 2 nap hűtő (lehet 1 is). Grill serpenyőben (de sztem lehet sima tapadásmentesben is) 2-3 percig sütöttem mind2 oldalát, hogy legyen színe. Közben átmostam egy szűrőben a káposztát, kb: fél centis szeletekre vágtam a szalonnát, és karikára a kolbászt. A szalonnának taréjt nyirbáltam, és a felét beletettem a tepsibe. Fölé a kolbi felét, rá az összes káposztát - én megborsoztam. A húsokat a káposztára, rá a maradék kolbászt, és a maradék szalonnát. Fólia, sütő kb: 1 óra, majd fólia nélkül nagyjából 10-15 perc, és friss kiflivel tálaltam magamnak :-P 
Állati finom, és laktató :-)

Készíts ingyenes honlapot Webnode