Pad Thai házilag (ez épp gluténmentes)

2020.01.04 18:29

Gyors, és majdnem olyan mint az étteremben :-P

Tartalom:

1 fej vöröshagyma (közepes)
3 gerezd fokhagyma
kb: 2 cm friss gyömbér
1 db kis piros chili
olaj
szójaszósz - izlés szerint (én GM-eset használtam)
2 csirkemell
fél pak choi (elhagyható)
1 csomag rizstészta (széles), de lehet akár milyen - tojásos, nálküli, pirított, teljes kiőrlésű stb.
pirított szezámolaj
kb: 5 ek olaj
1 marék mungóbabcsíra
2 közepes házi tojás
1 marék pirított natúr mogyoró
fél lime leve

 

A marinádhoz

2 tk tamarind paszta
4-5 csepp halszósz
1-2 ek szezámolaj
2-3 ek víz (ha túl sűrű)
1 tk barna cukor

 

A díszítéshez

friss koriander
aprított mogyoró

 

A marinád hozzávalóit egy tálban összekeverjük és belerakjuk a kis darabokra vágott csirkemellet, had érlelődjenek. Wokban olajon, magas lángon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felkarikázott chilit. Pár perc pirítás után a marinádból kiszedett csirkemellet is a serpenyőbe dobjuk. Magas lángon pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a durva darabokra vágott pak choi-t. - Közben a rizstésztát 3-4 percre forró vízbe tesszük, majd leszűrjük. Beleöntjük a tésztát, ráöntjük a marinádot és kb. 2 evőkanál szezámolajat.  Alaposan összekeverjük és az edény egyik felébe toljuk a tésztát. A szabad felére beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük az egészet. Beledobjuk a mungóbabcsírát, meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal és fél lime levével. 

Aprított korianderrel és mogyoróval megszórva tálaljuk. (SK recept)