Palócleves csirkehússal
2013.10.12 17:09
Hozzávalók:
kb: 60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
kb: 40 dkg zöldbab
1 db közepes burgonya (elhagyható)
2 db közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 babérlevél
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl (természetesen Cserpes :-) )
oliva olaj
himalájai só,
A húst felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot jól megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vagdaljuk, a burgonyát és a répát felkockázzuk-karikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Az olajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük 1,5 l vízzel, és lefedve főzzük. A félig megpuhult húshoz adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a zöldbabot, lefedjük és puhára főzzük. A lisztből és a tejfölből habarást csinálunk. Behabarás után 5 percig forraljuk. Petrezselyemmel forrón tálaljuk.