Paradicsomos bab

2014.05.02 13:43

No. Elöljáróban, ezt a kaját gyorsan, és baromi sok féle képpen el lehet készíteni. Nálunk ez a mennyiség, másfél adagra jött ki :-)
Minden fűszer felhasználható, ami illik a paradicsomhoz, vagy az olasz kajákhoz. Szóval főzz szabadon :-)
Egyszer láttam egy nem mondjuk ki TV paprika adón, hogy Gordon Ramsey valami hasonlót csinált. Gondolom az enyém jobb lett :-P
Részemről ez a kaja, a memória ételek gyűjtőfogalmába tartozik. Hogy miért? Mert miután megetted, a szervezeted sok-sok órán kresztül nem engedi veled elfeledtettni, hogy mit is ettél. Gondolom érted mire célzok :-) Szóval nem tipikusan randi kaja :-P

Ahogy én csináltam:
Ami kell:

Fehér bab - konzerv, vagy fress. Én 2 dobozzal használtam a kicsiből.
Egy v.hagyma, 
3-4 fokhagyma (ízlés dolga, hogy több vagy kevesebb)
szalonna (én 3 szeletet tettem bele, közepes vastagságút)
pici bors
1 kis üveg (340-350g) paszírozott paradicsom püré - üveges, minőségi (csinálhatod friss paradisomból, konzerv, vagy sürítettből is, bár utóbbihoz szerintem kell víz is...)

Hagymákat összeszeltem a szalonnával egyetemben, és fedő alatt pároltam. (kevés vízen vagy olajon mind1). Utána beleburítottam a paradicsom pürét, és 10 percig hagytam kb. összeérlelődni közepes lángon. A babot sokszor alaposan átmostam, és csöpögött míg a paradicsom hülyéskedett a lábosban. Eztán zsupsz bele a bab, és 15-20 perc alatt készre főtt. Jó ropogós kenyérrel zabbantottam meg :-)

Eztán jön majd az emlékezés pillanata :-P       ------      ÉTVÁGY :-)     -------