Paradicsomos babos csirke
Újabb randikaját ajánlok nektek. Főleg ottalvós estékre :-P :-D
Puzzle:
1 közepes db vöröshagyma
kevés olívaolaj
kb: 50 dkg csirkemell filé
3 nagy db paradicsom (NEM spanyol, olasz, holland szutyok.)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2-3 csipet kakukkfű
2-3 csipet rozmaring (vagy őrölt rozmaring)
1 csokor petrezselyem (én szárítottat raktam a kajába)
2 gerezd fokhagyma (törd, nyomd, szeleteld mind1)
2 doboz bab konzerv (vagy egy nagy)
(én tettem bele a bonduelle mexikói szószos babjából is egy dobozzal)
3 ek sűrített paradicsom
kb: 10 deka bacon szeletelve
szárított, vagy friss chili (elhagyható)
Valahogy így:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, dobjuk hozzá a felkockázott húst, és pirítsuk fehéredésig. A paradicsomot vágjuk kis darabokra, mehet a hús mellé. Ízesítsük sóval, borssal és a fűszernövényekkel. Adjuk a raguhoz a lecsepegtetett babot, (a mexikói cucc mehet bele ahogy van) paradicsompürét, és főzzük készre. (Ha túl sűrű lenne, hígítsuk kevés vízzel, alaplével.) Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel, és tunkoljunk mellé friss ropogós kenyeret. (Pirítóst)