Paradicsomos gombarmártás
Ha egy kis vegára vágysz :-)
1 fej vöröshagyma
1 fokhagma
kb: 50 dkg gomba (erdei, vagy barna csiperke)
1-2 marék zöldborsó (fagyasztott is lehet)
1 csokor bazsalikom
olívaolaj
1 kis doboz daraboltparadicsom-konzerv
só, bors
2 db babérlevél
tészta
Az olívaolajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, és kissé lepirítjuk.
Azután beleforgatjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt, ízesítjük egy kevés sóval, borssal, bazsalikommal, valamint a babérlevelekkel, és közepes lángon, lefedve 10 percig főzzük. Végül a felengedett borsót is a raguhoz adjuk, és további 5 percig főzzük.
Közben forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A babérleveleket eltávolítjuk a raguból, és tálaljuk.