Paradicsomos húsgombócok

2013.02.09 18:29

Háát nem a leggyorsabb kaja, de azért nem kell órákat szenvedni vele. Ami szükségeltetik: A gombóchoz: kb: fél kiló darált hús (3-4 fő részére) fele marha, fele sertés. Egy közepes burgonya lereszelve, egy kis fej vöröshagyma, 3 fokhagyma apróra vágva, egy felvert tojás, egy kis reszelt szerecsendió, bors, só, és egy marék zsemlemorzsa + külön a panírnak. A mártáshoz: paradicsom (kb: 60-80 deka), vagy 2 paradicsom konzerv (egész paradicsomos), nem sürítmény, egy nagyobb vöröshagyma, 2 fokhagyma, bazsalikom, oregánó, kakukkfű (ezutóbbiak ízlés szerint).

A gombóc "alapanyagait" egy tálban jól összegyúrtam, és félre tettem 10-15 percre. Addig körülnéztem a fészbukon :-) Majd eztán kis fürjtojás nagyságú gombócokat csináltam, és egy kevés zsemlemorzsában meghempergetve, egy tálba gyűjtöttem. Kb: másfél deci olajban mindet enyhén pirosasra sütögettem, és ujra félreraktam egy tányérban. A mártás alaphoz a hagymákat, oliván, és egy kis vízen megpároltam, utána hozzáadtam a paradicsomot, és a fűszereket. Hagytam had rottyanjon egyet, és a félkész gombócokat is beletettem. Adtam neki hőfokot, közben kevergetve, fedő alatt megfőztem.

Spagetti tésztával, és sajttal tálaltam. Isteni finom lett :-)                                                  (lentebb egy kis ajánló)   :-)

Levezetésként Varga "Aranymetszés" borát kóstolgattuk, (vargabor.hu/boraink/aranymetszes-badacsonyi-cabernet-sauvignon/12201) a következő a Heiner család Zweigeltje lesz (www.heinerpinceszet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=14) Ez utóbbi természetesen megvásárolható a Marcalvárosi (2) Borbarátok boltjában www.borbaratokboltja.hu/index.php/2-uncategorised/2-udvozoljuk-a-tothipro-kft-honlapjan Na ennyit a reklámról :-)