Paradicsomos káposzta CUKOR, és ÉDESÍTŐ szer nélkül
Azt azért előre jelzem, hogy NEM olyan lesz, mint az agyoncukrozott változat. Talán egy kis paradicsom ízt is érezni fogsz :-)
4 főre:
Újhagyma szár, vagy fél vöröshagyma
1 kis fej fejes káposzta
4-5 szelet füstölt szalonna csíkozva
3 dobozos paradicsom konzerv PÜRÉ! és olasz!! (pl:mutti)
nem a legolcsóbb, de sztem az egyik legjobb ami kapható
vagy házi paradicsomlé
ha kell, sürített paradicsom (Én 3x-os sűrítésűt használom az aldiból, vagy a fent említett márkát.)
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
kb. 3 ek. oliva olaj, vagy étolaj
himalájai só, őrölt bors, porkömény, majoranna, ízlés szerint
Menet:
Hagymát olajon megpároltam, ha okés, mehet rá a vékonyan "szálra" vágott káposzta, kb. annyi vízzel, hogy 3/4-ig ellepje. Úgy is összemegy... Durr alá a gázt, had főjön. Megkapja a sonkát is. Ha forr, mehet a fűszerezés. Kis edénybe melegítjük az olajat, belekeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk keverés mellett. Ha rendben van, mehet félre, és hideg vízzel homogénre dolgozzuk, utána mehet a káposztára. Egy nagy keverés, aztán önthejük a paradicsomot. Még egy nagy keverés, és has forrjon újra. Kóstolás, majd egy jó adag Pur Pur kenyérrel megtáplálkozzuk.
Lehet csinálni fasírtot, vagy sült húst mellé, de ez így majdnem vega :-) :-P