Paradicsomos káposzta CUKOR, és ÉDESÍTŐ szer nélkül

2017.07.07 17:19

Azt azért előre jelzem, hogy NEM olyan lesz, mint az agyoncukrozott változat. Talán egy kis paradicsom ízt is érezni fogsz :-)

4 főre:

Újhagyma szár, vagy fél vöröshagyma

1 kis fej fejes káposzta

4-5 szelet füstölt szalonna csíkozva

3 dobozos paradicsom konzerv PÜRÉ! és olasz!! (pl:mutti)

   nem a legolcsóbb, de sztem az egyik legjobb ami kapható

vagy házi paradicsomlé

ha kell, sürített paradicsom (Én 3x-os sűrítésűt használom az aldiból, vagy a fent említett márkát.)

2 ek. teljes kiőrlésű liszt

kb. 3 ek. oliva olaj, vagy étolaj

himalájai só, őrölt bors, porkömény, majoranna, ízlés szerint

 

Menet:

Hagymát olajon megpároltam, ha okés, mehet rá a vékonyan "szálra" vágott káposzta, kb. annyi vízzel, hogy 3/4-ig ellepje. Úgy is összemegy... Durr alá a gázt, had főjön. Megkapja a sonkát is. Ha forr, mehet a fűszerezés. Kis edénybe melegítjük az olajat, belekeverjük a lisztet, kicsit pirítjuk keverés mellett. Ha rendben van, mehet félre, és hideg vízzel homogénre dolgozzuk, utána mehet a káposztára. Egy nagy keverés, aztán önthejük a paradicsomot. Még egy nagy keverés, és has forrjon újra. Kóstolás, majd egy jó adag Pur Pur kenyérrel megtáplálkozzuk.

Lehet csinálni fasírtot, vagy sült húst mellé, de ez így majdnem vega :-) :-P