PHO Leves - Vietnámi csirkeleves
Friss, üde, könnyű, és qrva jó :-)
Alapvetések:
kb: 2 liter víz
1 db egész szerecsendió
2 db csillagánizs
fél hüvelykujjnyi gyömbér
1 rúd vietnami fahéj (vagy 3 kis karika)
1 nagy fej vöröshagyma
2 csirkemell, vagy 2 comb
3-4 gerezd fokhagyma
kevés só, bors
1 evőkanál halszósz
1 csomag rizstészta (vastagabb)
1 csokor friss koriander
1-2 szál újhagyma, vagy snidling
1 db lime (opcionális)
Babcsira (friss)
Levesalap, vagy alaplé
1 chilipaprika (opcionális)
Chili szósz (édes, vagy csipős)
Egy nagy lábasban felrakjuk főni a vizet. Egy kisebb edényben olaj nélkül jó alaposan lepirítjuk a fűszereket (szerecsendió, csillagánizs, gyömbér, vietnami fahéj) és az egész vöröshagymát. Szó szerint majdnem szenessé!! Mikor a fűszerek és a hagyma jól lepirultak, átrakjuk őket a forrásban lévő vízbe. Hozzáadjuk a csirkemellet, és a tisztított fokhagymagerezdeket, majd jó 1,5 órán át főzzük. Közben belerakunk egy kis alaplét, vagy levesalapot, és a halszószt. Egy kisebb lábasban vizet forralunk és belerakjuk főni a tésztát. (forrázzuk) Felaprítjuk a friss korianderzöldet, az újhagymát/snidlinget és pár szelet lime-ot vágunk. Leszűrjük a tésztánkat, mély tányérba belerakunk egy adagot a tésztából és a húsból. Erre kerül először a babcsíra, vágott koriander, újhagyma, chilipaprika, majd egy nagy adag a levesből.
Istenkirály!!