Pincepörkölt
Fasza, és nem bonyorult :-)
Kelléktár:
2 ujjnyi vastag kenyérszalonna kockázva
2-3 fej vöröshagyma kockázva
3 gerezd fokhagyma - én apróra vágtam
2 db paprika kockázva
2 db nagyobb paradicsom kockázva
édes fűszerpaprika - izlés szerint (jó sok :-P )
füstölt paprika - izlés szerint
kb fél kiló marhahús kockázva
2 nagyobb barna csiperke, vagy vmilyen erdei gomba kockázva
kb 2 deci vörösbor
só, bors
3 db babérlevél
1 nagy csipet majoranna
1 mk fűszerkömény
nagyjából fél csülök (én leszedtem a bőrről, és egy darba bőrt főztem bele, az íze kedvéért) kockázva
3 db nagyobb burgonya kockázva
Menet:
A szalonnát egy nagyobb lábasban elkezdjük lepirítani. A hagymákat a sülő szalonnára dobjuk. A paprikát és a paradicsomot hozzáadjuk a sülő hagymás szalonnás keverékhez. Kicsit hagyjuk őket kibontakozni, és mehet bele a fűszerpaprika, jöhet egy alapos keverés, majd kb. 1 deci vízzel felöntjük az alapot. A marhahúst is mehet a lábasba, majd félidőben mehet mellé a csülök.Megkapja a vörösbort, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, fűszerköményt. Eztán jön hozzá a gomba, és a legvégén a krumpli. Türelmesen várunk, és megesszük :-)