Provanszi sertés egytál
2013.12.24 15:25
Kb: 80 dkg sertés, vagy marhacomb, vagy csirkemell
kb: 20 dkg kolozsvári szalonna
kb: 20 dkg sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma, újhagyma, póréhagyma (tök mindegy)
4 gerezd fokhagyma
kevés sűrített paradicsom
bors, kakukkfű, bazsalikom, oregáno, kevés rozmaring, majoranna
kb: 20-30 dkg paradicsom (vagy egy paradicsom konzerv – darabos)
Húst, répát, szalonnát , hagymákat felkockáztam. A szalonnát zsírjára pirítottam, és ment mellé a hús, és répa. Mikor már levet eresztett a hús, beletettem a hagymákat, a borsot és a kakukkfüvet. A hús fehéredése után a paradicsomot (én konzervet), és a sűrített paradicsomot. Eztán ment mellé a bazsalikom, oregáno, kevés rozmaring, majoranna kombináció. Hagytam főni kis lángon. Lehet tésztával, illetve fehér kenyérrel is tálalni.