Ragù alla bolognese con Canndelloni - csőben töltött, olasz paradicsomos ragu

2015.04.23 17:25

Qrva jól hangzik mi?? :-) Amúgy csőben töltött olasz paradicsomos ragu :-P Mellesleg amilyen jól néz ki, olyan finom, és tömény!
A ragut most nem írom le, innen elolvashatod: 
https://marczygastro.webnode.hu/news/paradicsomragu-bolognai-modra-%28rag%C3%B9-alla-bolognese%29/
A különbség, hogy itt nem kell teljesen elfőzni a levét, a tészta beissza.
Sajtot vegyél, nagyjából 20 dekát, és reszelve kell, vagy akár szeletelve is rárakhatod.

Szóval: Canndelloni tészta kell hozzá, ami nem a legolcsóbb, kilós árában veri a marhahús árát... Ja, és a ragu marhából legyen, ahhoz megy a jófajta vörösbor, amit bele kell önteni :-)

A fentiek szerint elkészítem a ragut (ha nincs szalonna, nem gáz, a többi azért jó ha van). Tűzálló tálban teszek az aljára egy réteget, és megtöltöm a csőtésztát kiskanállal. Én úgy csináltam, hogy állítva egy tányérra állítottam, és mikor telelapátoltam raguval, alácsúsztattam a kiskanalat, és így nem folyt ki belőle a cucc. Egy más mellé, ahogy elfér lehet is rakni. Ha megvan, mehet rá reszelt sajt (most mozzarellát vettem), kevés szósz, és a csőtészta ismét. Tetejére sajt jó vastagon, és ha marad szósz. (nálam csak minimális maradt). Fedő rá, és mehet a sütőbe. Mikor pirul a sajt, akkor el lehet zárni a meleget, had "érjen" még egy kicsit sütés nélkül. Ha kész tálalhatod egy kis sajttal a tetején :-)

Végeredmény:   :-P