Marharaguleves 1.0

2015.07.08 16:54

Könnyen elkészíthető, gyors, és pogival, vagy kenyérrel laktató kaja tud lenni :-)
Amit én tettem bele:

kb: 40 deka darált marhahús (hentesnél daráltattam)
kisebb fej hagyma kockázva
2-3 csúcsos végű répa (apróbb hasábra szelve) (piaci)
2.3 fehérrépa, vagy paszternák (apróbb hasábra szelve) (piaci)
egy kevés karfiol, (piaci)
egy kevés borsó, (piaci)
egy kevés zeller, és karalábé hasábokra szelve (piaci)
levestészta (mennyiség függő, ki mennyire szereti sűrűre)
250g májgombóc (ez bolti fagyasztott) 

1 db marhaleves kocka (BIO), esetleg ha kell, házi vegeta mehet mellé
Himalájai só, őrölt bors, kakukkfű, kevés rozmaring, petrezselyem (nálam ez saját szárítás), ha lehet friss, kevés őrölt piros paprika (hogy színe legyen)

A hagymát olajon megdinszteltem, a húst hozzáadva fehéredésig pároltam. Majd adtam hozzá 2-3 deci vizet, és a zöldeket beleburogattam a fűszerekkel, és a piros paprikával együtt. Mikor fedő alatt megpuholtak a dolgok, felengedtem kb: 3 liter vízzel, és beleraktam a leves kockát. Mielőtt teljesen kész lett, a májgombócot, és a tésztát is beledobtam, hagytam készre főni. (Lehet ízesíteni ha kell még bele valami)

Pogácsával isteni kaja :-)