Rakott Csirkemell 2.0
2015.05.20 17:04

No lássuk. Finom, viszonylag gyors, és laktató. Ja, és van benne növényi rost, meg ilyenek :-)
1 nagyobb csirkemell csíkozva (hentestől)
3-5 szelet fülsölt sonka/szalonna nagy szeletekre vágva (házi)
1 csokor újhagyma zöldje (3 felé adagolva)
4-5 fokhagyma
kb: 20 deka zöldbab
kb: fél liter fejföl (minőségi)
3 púpozott ek. Dijoni mustár (nem baj, ha BIO)
hb: 25 deka tojásos tészta kifőzve
kb: 10-12 deka sajt (szeletelt)
őrölt paprika, himalájai só, őrölt bors
2 kk. szezámmag, és lenmag (nem baj, ha BIO :-) )
kevés oliva olaj
Én a húst csíkoztam, és 1 adag hagymán, és fele fokhagymán fehérdedésig pároltam. Tűzálló tálba raktam egy kis olajat, rá a fele sonkát, és a 2. adag hagymát, 1 adag sajtot. (szósz: tejföl, mustár, maradék fokhagyma, bors, őrölt paprika összekeverve) Egy adag szósszal megöntöztem, rászórtam a magokat (szezám, len). Tetejére a maradék sonka, és rá az összes hús. Fölé kifőtt zöldbab, és még egy adag sajt, szósz, és a a kifőtt tészta. Tetejére a maradék szósz, és a 3. adag hagyma. Sütőbe fedő alatt addig sütni, amíg nem pirul a teteje. Ha kész, már lehet is táplálkozni :-)

