Rakott csirkemell, thai zöldségekkel
Finom ízvilágú, sokoldalú étek.
Az alapja, rétegesen felpakolt hústömeg, és némi szósz közé :-) Amit én használtam:
1 egész filézett csirkecsöcs (lehetőleg nem tápos mulitcsirke) "laposra" vágva
házi füstölt szalonna csíkokra vágva (én kb: 10-12 szeletet tettem bele)
10-15 deka minőségi szeletelt sonka (gépsonka)
1 közepes hagyma
só, bors, kevés olaj, kevés vaj. (nem margarin, mert az műanyag)
Fagyasztott thai, vagy wok zöldségkeverék (van benne mindenféle csíra, meg pandakaja :-) )
a szószhoz: minőségi tejföl -nagy - (nem frissföl, meg keljföl és hasonló baromságok), 3-6 fokhagyma törve (ki mennyire vámpír), és egy tálban összekeverve a tejföllel
Kibányásztam egy "jénait" a szekrényből, egy nagyon kevés olajjal kikentem az alját, és sorba raktam a cuccokat a következő képpen:
Szalonna, hagyma, sonka, hús, só, bors, szósz, és újra. A tetejére hagytam szószt. Fedő rá, sütőbe be, és puhára pároltam, majd a fedő levételése után készre sütöttem. A zöldeket fent vajon megpároltam.
Tányérra szétszedtem, 'oszt lehet tápolni!