Rakott Kel minden jóval

2017.04.07 17:37

Számtalan féle képpen elkészíthető, ez csak egy variáns a sok közül. Most ezt dobta a gép :-)

A tartalomból: 2 főre
Egy fél bögre rizs - kicsit lehet több (Én a himalájait szeretem a ricelandtől)
kb: fél kiló frissen darált marhahús (értem ezalatt, hogy nem a vákumos cucc)
egy fél, kisebb fej kelkáposzata, vagy kínai kel
kb: 10 szelet házi füstölt szalonna - max fél centis csíkok
egy nagy pohár tejföl (330/350g)
1 háztáji tojás (minimum 2-es jelölésű)
1 gerezd fokhagyma törve
1 kisebb vörös/lilahagyma
kevés kakukkfű
1 csomag szeletelt füstölt sajt (én füstölt edamit használtam)
kicsi oliva, vagy étolaj

Összeállítás:
A húst hagymán, és olajon "fehéredésig" pároltam, és fűszereztem kakukkfűvel. Közben a rizst is kifőztem. Vizet forraltam, és kb. 10 percre a forrásba lévő vízbe belesokkoltam a megtisztított, és hosszúra szelt kelkáposztát (Blansíroztam). Tejfölt összekevertem a felvert tojással, és beleraktam a zúzott fokhagymát. Szalonnát szeleteltem. Nya. Jénai aljára minimál olaj, rá a szalonnák. Fölé a hús, egy adag sajt, majd a rizs. Erre a kelkáposzta, a maradék sajt, és tetejére a tejfölös cupák. Sütő beizzít, fedő alatt barnulásig 200 fok körül, majd kb. 10-15 perc barnítás a végén fedő nélkül.
Kisérő, egy deci - TAR Pannonhalmi Sauvignon Blanc
Itt beszerezhető: www.borbaratokboltja.hu

Olé! :-) :-P