Rakott kelbimbó, minden jóval

2015.12.25 14:01

Imádom a rakott kaját, mert csk össze kell dobni, és laktató. Számtalan módon variálhatjuk, én most így tettem:

Kb: 30 deka kelbimbó,
1 majdnem teli bögre hosszúszemű rizs
3 vékony szelet füstölt parasztsonka, vagy 6 szelet füstölt szalonna csíkozva (nem bolti, mert annak se íze, se bűze... )
1 nagy pohár tejföl (330, 350g  - 20%-os)
1 tojás
6-8 szelet sajt - én nagylikasat használtam :-)
kb: 50 deka darált marha
kakukkfű, himalájai só, bors
1 kisebb hagyma kockázva
Kevés oliva kenéshez
 

Minden összetevőt majdnem készre főztem, a tojást egy külön tálban felvertem, és a tejfölhöz adtam. Símára kavarás után, mehet félre. A cuccost rétegesen a tűzálló tálba raktam, alulra sonka/szalonna 2/3-a, rizs nagyobb része, maradék sonka/szalonna, sajt, tejfölös cucc, hús, kelbimbó, maradék rizs, sajt, tejfölös cucc. Fedőt rá, mehet a sütőbe. Ha már jó barna a teteje, lehet is tálalni. Önmagában, vagy friss kenyérrel :-)