Rakott sertéscomb, tejfölös, mustáros mártással
Előzetesen, tuti hogy van egy ilyen recept valahol, de azt így magam raktam össze az itthon található "anyagokból". 2-3 főre
Kb: fél kiló koca comb szeletelve, laposra verve
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma (opcionális)
4-5 szelet szalonna
1 pohár kis tejföl
1-2 e.k. dijoni mustár
kevés olaj, só (himalájai, nem az a hipózott asztali méreg), bors, és - bár én lusta voltam rátenni - de be lehet takargatni egy kis sajttal.
rizs
A húst kilapítom, a hagymát karikázom, a szalonnát szeletelem (4-5 centi hosszúra), a tejfölt, és a mustárt egy külön tálban összekeverem (fokhagyma mehet bele). Tűzálló tál alját tök vékonyak kiolajozom, és az sorba rakom a versenyzőket. Szalonna, hagyma, hús, só, bors, mártás, és köv. előről. A tetejére maradjon hagyma, és mártás lezárásként. Tál telő felrak, előmelegített sütőbe betesz, és éhesen vár :-)
Ha már puha a hús, akkor feldő le, mehet a barnulási fázis. Közben a rizst főzöm/párolom, ki hogy szereti, kimerve kurkumával megszórom (én megszoktam), és mehet mellé a hús. Böszme finom lett :-)