Rakott tarhonya három zöldséggel
Szerintem sokkal jobb mind rizzsel (mármint a rakott cucc), csak kicsit több idő elkészíteni. A lényeg, hogy a töltelék (zőőődség) három fajta legyen, és ízben összeillő. Én az alábbiakat használtam fel most.
Minden mennyiség a éhenkórászok számától függ:
nagyjából fél kiló "gépi" tarhonya. Az a menzás.
3-4 ek. olaj
himalájai só
borsó, zöldbab, brokkoli - nagyjából egyenlő arányban
2 közepes hagyma
2 tk. fűszerpaprika
kb: fél kiló darálthús (hentestől darálva, ne a multis sz*rt... ) - én marhát daráltattam
2 kis pohár tejfölt (házit, vagy BIO-t)
2 fokhagyma zúzva, darálva, törve stb. :-)
1 kk. őrölt kömény
A tahonyát kevés olajon barnára pirítottam gyakori kevergetés mellett, majd felengedem vízzel, és puhára főztem. A zöldeket is puhára főztem, A hagymákat megdinszteltem, bepaprikázom, és beleborítottam a darálthúst. Nagyon kevés vízzel puhára főztem. Végül is mindent megfőztem :-) Egy tálat olajjal kikentem, és beleborítottam a tarhonya felét. Rá a húst, a zöldeket, a maradék tarhonyát, és a tetejére a tejfölt. Fedő alatt mehet a sütőbe, mikor barnul a tejföl fedő le, és had süljön míg barna nem lesz. Friss kenyérrel tálalható :-) (A fekete izé a tányéron a tejfölös cucc) :-)