Rakott tészta 1.0 (sűűt pörkűűttt)
2015.04.20 21:05
Gyors kaja, finom kaja, olcsó, és tápláló kaja. Igazából tejfölös pöri, kicsit átsütve :-)
Alapjában véve, pörkölt alapot csinálok, csak darált húst használok bele. Lehet marha, vagy
sertés is, szigorúan hentestől! Nagyjából fél kiló.
Kevés oliva a hús alá,
fél vörös/lilahagyma kockázva,
2 gerezd fokhagyma átnyomva,
kevés kakukkfű, őrölt bors, himalájai só,
5-6 szelet sajt, vagy kb: 10 deka reszelve,
nagy doboz (330-350g) tejföl,
őrölt pirospaprika,
nagy alakú csuszatészta, vagy lasagnetészta.
Olajra hagymák, majd hús fehéredésig. só, bors, kakukkfű. Pirospaprika, kb: 2-3 deci víz, és lehet főzni fedő alatt. Ha minde okés, akkor mehet bele a tejföl, és még egy kicsit hagyjuk főni. Esetlegesen ha kicsit híg lenne a cucc, egy kevés liszttel sűrithatünk rajta. Tűzálló tálba rétegesen belelapátoljuk a szószt, és a tésztalapokat. Szósszal kezdünk. Tetejére a sajt, és rá egy kis szósz. Előmelegített sütőbe fedő alatt sütjük, amíg a teteje el nem kezd barnulni. Sütő kikapcs., hagyjuk még benn egy kicsit, had puhuljon a tészta.
Lehet is tálalni :-)
