Sajtos gombás tejszínes karaj (gluténmentes)
Isten bizony, még karaj nélkül is qrva jó :-P
Vedd ezeket:
kb: 0.5 kg sertés rövidkaraj (5-6 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
70-80g vaj
1 közepes db vöröshagyma
kb: 10 dkg bacon
15-20 dkg barna csiperkegomba
3 közepes újhagyma
20-25 dkg minőségi sajt reszelve
4 dl tejszín (20%)
Én így tettem:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket. A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet a finomra aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett kb: 10 percet sütjük. Ha már kellően összeugrott a gomba, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt harmadát, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejszínnel, és rottyantunk 1-2-t rajta. A zöldséges ragut a karajszeletekre kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük letakarva.
Utána ki - mennyire szereti, barnára pirítjuk, és jönet a tálalás. Rizs vagy tészta. Kinek mi a zsánere :-)