Sertés hús, hagyma pácban

2012.11.18 20:52

Egy igazán remek, és gyors kaja. Ami kell hozzá, (minden attól  függ, hányan esznek) sertés husi, vöröshagyma, fokhagyma, kakukkfű, kevés majoranna, őrölt kömény, só (himalájai, vagy tengeri), olaj, bors, krumpli vagy rizs.
Én a pácot 3 napig a hűtőben hagytam. Összeszeltem karikára a vöröshagymát (két közepeset használtam), és kicsire a fokhagymákat (6 közepeset tettem bele). Csíkokra vágtam a kocát (most tarját sikerült kivenni a fagyiból). Egy tálban a hagymákat összekevertem olajjal (3-4 evőkanál), és beletettem a fűszereket. Utána az egészet belekevertem a húsba, és a tetejét még egy kicsit megfűszereztem, és tettem rá kb: 2 kanál olajat. Be a hűtőbe. Másnap kevertem az egészem egy nagyot, vissza a hűvösre. Harmadik nap megint egy nagy keverés, és lassú tűzön bevonatos lábosban, fedő alatt készre csináltam. Közben karikára vágtam a krumplit, és olajban kisütöttem. Lehet rizst is készíteni, csak a lényeg, hogy húslé is kerüljön a köret alá, mert úgy az igazi :-)
Az eredmény: