Sertéscomb jóasszony raguval, vajas törtkrumplival

2017.04.17 15:14

Ízletes, nem koleszterin szegény étel az biztos :-) :-P

 

Kellene hozzá: 1.5 főre :-P

4 szelet hús kb fél centi vastag, kicsit átklopfolva (hentestől)
kb: 10 deka házi füstölt szalonna - felkockázzuk
kb: 10 deka házi füstölt sonka - felkockázzuk
kb: 30 deka gomba - barna csiperkét használtam - felaprózva
kb: 20-25 deka zöldborsó (ha lehet háztáji, vagy BIO)
1 fej vörös/lilahagyma
3 nagyobb krumpli
kevés oliva
1 teavaj

 

Házi fűszerkombó: kávés kanál (kk)

kevés frissen őrölt tarka bors
őrölt fekete bors
1 kk. fokhagyma granulátum
1 kk. piros paprika
1 csipet füstölt piros paprika - csak az íze kevéért :-)
1 csipet cayanne bors
kevés himalájai só

 

A laposra vert húsokat a fűszerkombóval bekentem mindkét oldalon, és hagytam kb: 1 órát állni. A krumplit kis kockákra szeltem, feltettem sós vízbe fél lángon főni. Egy edényben a szalonnát kisütöttem, és hozzáadtam a sonka zsírját. Ha már volt zsiradék, mehetett bele a kockázott hagyma. Miután az is üvegesedett, mehetett hozzá a gomba, és a sonka. Had párolódjanak. utolsó lépésben a borsót is beleraktam, begyújtottam a krumpli alatt, és elkezdtem átsütni kevés olajon a húsokat. A krumplit leszűrve, adtam neki egy kevés sót, és belekevertem a vajat. Amikor elkészültem a hús sütéssel, a borsó is megpárolódott, így egyszerre tudtam tálalni.

Végeredmény: :-P :-)