Sertésragu jóasszony módra - szerintem
Alkatrészek:
kb. 50 dkg sertéshús
kb. 20 dkg bacon
kb. 20 dkg gomba (erdei, barna csiperke)
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (finomra vágott)
1 dl száraz fehérbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (törött)
1 ek. mangalicazsír
1 marék borsó
kevés oliva olaj
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és egy kevés olajon félig puhára sütjük. Közben a szalonnát kis kockára vágjuk, és kisütjük a zsírba. Ehhez adjuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt gombát. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Amikor a gomba levet ereszt, visszahelyezzük a hússzeleteket, és felöntjük fehérborral. Mikorra a hús megfő, az alkohol elpárolog.
Én rizzsel tálaltam :-)