Sonkás kelbimbó főzelék

2020.02.10 16:47

Rohadt gyors, és qrva finom. Nem mellesleg, laktató :-P

Kb. 30 perc mindennel együtt!

 

4 főre:

kb 1 kiló kelbimbó (én fagyasztottat használtam)
2 fokhagyma szeletelve
1 db magyobb vöröshagyma
kb: 1 centi vastag vaj
1 púpozott evőkanál finomliszt
1 kis pohár tejföl
kb. 10 dkg sonka (szeletelt kockázva)
kb. 10 dkg házi füstölt sonka vékonyan csíkozva
jóóóóó 10 dkg sajt (reszelt)
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
só ízlés szerint

 

 

Kelbimbót annyi, enyhén sós vízben el kezdjük főzni, hogy épp ellepje. Várjuk meg míg gyöngyözik a víz. Ezután vajon megfuttatjuk a hagymákat. Utána mehet bele a tejföl, majd a liszt (előre is összekeverhetjük, tök mind1). Ha majdnem kész a zöldünk, jó fél liter, főzőlevet átpumpálunk a hagymás tejfölös cuccba. Jól elkeverjük, és beleszórjuk a sonkákat. (elvileg a kelbimbó már okés). Ha rottyant a vizes cupák, lehet fűszerezni, és lapátolhathuk bele a sajtot. Keverük egyet rajtam, és boríthatjuk rá a leszűrt kelbimbót. Jól összekeverve, tálalhatod :-)
Mellés egy kis Eszterbauer Tivald... hmmmm :-P