Sörben pácolt tarja savanyú káposzta ágyon gluténmentesen
Isteni finom!!! :-P
Hozzávalók:
6 db centi vastag tarja (3 főre)
1 üveg Gluténmentes sör (Pécsit használtam)
2 fej vöröshagyma kockázva (1 a pácba - kockázva, 1 a káposzta alá karikázva)
2 ek dijoni mustár
2 gerezd fokhagyma darabolva
2 ek aprított, friss kakukkfű
1 ek fűszerpaprika
Ízlés szerint só
Káposzta ágyhoz:
1 fej vöröshagyma
1 tk fűszerkömény
50-70 dkg savanyú káposzta
1 ek. zsír
Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A sörhöz keverem a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a sót, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, belehelyezem a tarjaszeleteket és hűtőbe teszem pácolódni legalább 1 éccakát. Egy serpenyőben zsiradékot hevítek, megdinsztelem rajta a vöröshagymát, hozzáadom a fűszerköményt, a savanyúkáposztát (ha szükséges mossuk át), a borsot és megpárolom. A savanyúkáposztát egy tepsire terítem, rásorakoztatom a tarja szeleteket, leszűrve a páclevet, az akadékokat rárakom a húsokra, befedem, és kb. másfél órát így hagyom. Majd fólia le, mehet kb 15 perc pirítás, és kenyérrel, krumplival ehető is :-P