Sült csirkemell, gomba raguval, karamellizált lilahagymával, és tepsis burgonyával
1 fél csirkemell (filézett, hentestől) - 1 főre
1 nagyobb sárgaburgonya karikázva
Gombás ragu:
1-2 nagyobb fej barna csiperke, vagy bármilyen erdei gomba (nem fagyasztott ha lehet)
fél fej hagyma kicsire kockázva
kb: 10 dkg kockázott húsos bacon
só, ha kell, őrölt tarka bors, kis őrölt piros paprika
Páchoz: (1 csirkemellhez)
2 ek. olivaolaj
fél kk. rozmaring (nem az őrölt)
fél kk. piros paprika
kevés himalájai só
frissen őrölt tarka bors
egy nagyon pici őrölt füstölt paprika, csak az íze kedvéért :-)
Karamellizált lilahagyma:
1 fej hagyma vékonyra karikázva
A: kevés balzsamecet
B: ha nincs lehet barnacukor is és egy kis Worcester szósz (mert szeretjük)
egy kevés alaplé (ha nincs, elhagyható)
frissen őrölt tarkabors
Folyamatábra:
Pácot tálban összekever, húst bedörzsöl, pár órát pihenni hagy :-) Húst hőálló tálba tesszük, alá, köré a krumplikat, egy kis borsot, sót adunk neki, mehet a sütőbe, először fólia alatt. Ha megpuhult, fólia le, had piruljon :-)
Gombás ragu:
Ha a kocka szalonna zsírjára süt, (ha kell egy kis zsíron, vagy olajon), hagyma rá üvegedésig, majd hegyébe a kicsire vagdalt gomba.
Fedő, és levéig pároljuk, mehet a piros paprika, bors, esetleg só. Ha van leves, mehet rá egy kis alaplé :-)
Hagymacucc:
Oliván közepes lángon fedő alatt 10-15 percig párologni hagytam. Fedő le, még 5 perc kevergetés mellett. Eztán mehet bele az alaplé,
só, bors, és a balzsamecet (A), barnacukor, majd utána a Worcester szósz (B). Addig kell főzni, míg szinte minden lé elfő. Aztán ez is kész :-)
Ha kész, összehozzuk őket egy tányérra, és megtáplálkozzuk :-)
Körformában: Gombaszósz, karamellizált hagyma, gombaszósz szendvics)
Ló étvágyat!