Sült káposztás csirkemellek baconnel
Ez egy tök jó kaja! Legalább is annak, aki szereti a káposztás tésztát. "ahány konyha annyi variáns", de olyan az íze, csak kicsit fel van turbózva.
Kell hozzá csirkemell, egy kisebb "édeskáposzta", szalonna (házi füstölt), só, bors, és egy kis olaj.
Le kell reszelni, vagy géppel darálni a káposztát, 2 újjnyi szeletekre felszelni a húst, és kockázni a szalonnát.
Tűzálló tálba rétegesen betesszük a cuccokat. Alulra a káposztát és a szalonnát összekeverve, hozzá egy kevés olajat, és sót, borsot. Rá a csirkét, majd újra a káposztás cuccot só, bors, húst, és a tetejére káposztás cucc, só, bors. Fedő rá, irány a sütő. Ha kicsit sötétedik a káposzta, át kell keverni az egyészet, sütőbe vissza, majd fedő nélkül kicsit pirul, és lehet tukmálni :-) Finom kenyérrel, vagy tésztával is.