Sváb sertésszelet Fokhagymás szelet
Elég gyors, elég finom :-)
2 főre:
6-8 szelet karaj, vagy comb kiklopfolva
5 duci gerezd fokhagyma apróra vágva/törve
egy kisebb fél vöröshagyma kockázva
kevés liszt panírhoz (mehet bele egy tk piros paprika)
2-3 ek sűrített paradicsom
jó fél liter alaplé
Kb 1 deci száraz fehér bor
só, bors (tarka)
3 ek házi zsír
petrezselyem
Nézzük:
A zsírt felolvasztottam egy nagyobb lábosban. Húsokat klopfoltam, utána mind2 oldalát sóztam, borsoztam, majd belehempergettem a paprikás lisztbe. Ezután, oldalanként kb 1 percet sütöttem zsíron, majd féreraktam a húsokat. A zsírba pár percre beleraktam a hagymákat, átpirítottam öket. Belelapátoltam a paradicsomot, azt is kicsit átforgattam, és mehet bele az alaplé. Nagyjából 10 perc rotyogtatás után, visszakerülnek a húsok, és puhulásig főzzük a cuccban. Jól besűríti magát a szószunk. Mielőtt kész, egy 10-15 perccel, hozzáadhatjuk a bort, és készre lehet főzni (kb 45 perc). A legvégén teleszórjuk petrezselyemmel :-D
Szeremley rizlinget tudok ajánlani mellé :-)