Szalonnás csirkemell, tejszínes-mustáros krumplival
Maga a köret, önmagában is kiváló ha vega kaját szeretnél, és nem is drága.
Az adatok, tájékoztató jellegűek :-)
Szal csirkemell (hentastől)
kb: 4 szelet házi füstölt szalonna, vagy sonka
újhagyma 2 nagyobb szál
1-2 gerezd fokhagyma a húshoz, és ugyan ennyi a krumplihoz
krumpli (ki mennyit akar)
2 kis tejszín 20%-os
kb: 3-4 ek. mustár (BIO ha lehet)
őröltbors, kakukkfű kevés
(Mivel a sütőnk nagyon nem süti a krumplit, én előfőztem kicsit.) Lehet így is csinálni, vagy ropogósabbra sütni, izlés dolga. A húst felcsíkoztam, hagymát (felét) nem túl apróra karikáztam, fokhagymát lereszeltem, (a krumplihoz is) fűszereztem. Kevés oliván fehérre pároltam. A krumplit előfőzés előtt negyedeltem, majd vízbe raktam. Utána tálba rendeztem egyenletesen, beletettem a maradék hagymát, amit hasábokra szeltem. Egy tálban a tejszínt, mustárt, maradák fokhagymát összekevertem, és ráöntöttem a krumplira. Sütőbe vele, és ha kész, egyben lehet tálalni :-)